D'Arab Station, Lokasi Nasi Arab Pilihan Anda!

Nasi Arab ni sememangnya terkenal di kalangan rakyat Malaysia. Especially yang jenis kuat makan. Sebab apa Jiha tekankan especially untuk yang memang kuat makan? Sebab kita sedia tahu portion dia banyak mana. Macam Jiha yang makan tak seberapa ni, buat rugi je kalau order sepinggan konon nak makan sorang. Wajib share. Sebab sure takkan habis kalau makan sorang. 



Disebabkan sekarang ni dah nak masuk pertengahan Ramadhan, dan semestinya ramai yang dah mula lemau nak memasak juadah berbuka especially kaum wanita. Ada pula tu bukan lemau tapi dah mula tak tau nak masak apa. Hahaha. Takpe. Jiha nak shore kan 1 kedai yang sememangnya best! Especially buat mereka yang duduk di sekitar Cheras, Kajang, Bangi & seri Kembangan. 



Baru-baru ni Jiha sempat la berkunjung ke d'Arab Station yang terletak di Alam Damai, Cheras untuk juadah berbuka. Memang best! Kenapa jiha cakap best? Sebab konsep makan dia tu. Haaaa

Konsep makan dia dalam dulang macam ni. Ni zaman bila ni last makan dalam dulang macam ni? Kalau ikutkan Jiha, last makan dalam dulang macam ni was masa tadika. Hahaha. Dulu tadika dekat Kampung Baru, KL, situ kan kawasan Minang, Jawa semua. Mereka memang makan dalam talam macam ni. Masa makan dekat D'Arab Station, nampak talam terus, Allahu, teringat masa kecik-kecik makan dalam talam. Berebut dengan kawan kawan. Hahaha. Kids. Ok untuk yang jiha makan ni adalah pakej. Dalam 1 talam ada ayam panggang dan kambing. Pakej ni hanya RM60 tapi percaya tak? boleh makan lebih dari 4 orang. Banyak dik non. Akak tak bohong. Ni Jiha amik setengah sendung je dah kenyang. Sebab mereka gunakan beras basmathi panjang tu. Kan jenis cepat kenyang kalau makan tu. So amik sikit je dah kenyang. 

Selain daripada tu, ada juga kambing golek uols! Haaa. Mana peminat kambing golek ni? Cuba mengaku sikit. Kambing golek dia dah di campurkan dengan sos black paper. dan di potong-potong siap. Korang tinggal ngappp je. Senang kan? 

Selain daripada tu, Roti John dia. Hm tak nak cakap lebih. Roti John dia sedap nauzubillah. Jiha makan 2 ketul. Dalam ada telur. Luar salut telur. tak kedekut telur weh. Sos melimpah. Allah. Ok sambil type ni mengidam dah. Macam mana ni? Ha! Boss restorann pulak asyik dok sua sua. Nak amik lebih takut kang balik kereta senget sebelah pula :(

Nampak 3 menu ni pun dah macam terliur dah. PAdahal ada banyak lagi sebenarnya. Korang boleh walk-in dan bayar untuk pakej. RM50 dewasa, RM25, kanak-kanak. Dan korang akan dapat macam macam. Nasi Arab, kambing, roti john, pencuci mulut dan macam-macam lagi lah. 



So jangan lepaskan peluang untuk merasa keenakkan Nasi Arab yang memang Jiha jamin 100% SEDAP ini di D'Arab Station yang terletak di Alam Damai, Cheras. Jiha akan senaraikan sosial media mereka supaya senang korang nak tengok review ke, menu ke kan. Jangan lupa ajak jiran jiran. Tak baik makan sorang. :P

Facebook: D'Arab Station
Alamat: ALAN DAMAI RAYA 2, 56000 Kuala Lumpur, Malaysia
No. Phone: 03-9108 3331

Untuk yang berada di area Shah Alam, jangan kecewa. Dekat Space U8 pun ada tau! Boleh la lepas ni ajak suami/isteri/anak-anak/mertua/Jiran sekampung mai pakat ramai ramai serbu D'Arab Station