Maobao Washing Machine Cleaner Selamatkan Jangka Hayat Mesin Basuh Anda

Assalamualaikum!!

Haaa pernah tak korang terfikir yang mesin basuh korang pun mungkin sangat kotor selepas berpuluh tahun berkhidmat untuk korang? Pernah terfikir tak? Mesti tak pernah kan?

Ha hari ni Jiha nak kongsikan dengan korang macam mana korang boleh bersihkan mesin basuh korang dengan cara mudah dan pastinya tak perlu upah orang untuk tolong cucikan pun mesin tu. Ready!!! Let's go!!

Tapi sebelum Jiha teruskan, Jiha nak share beberapa kemungkinan yang menyebabkan mesin basuh korang sebenarnya kotor tanpa korang sedar. 

1. Penggunaan softlan / pelembut fabrik. 
2. Menghubungkan mesin basuh dengan air dari luar (kotor / karat)
3. Menggunakan mesin basuh pada kadar maximum 
4. Mesin basuh anda berkemungkinan berumur 3 tahun dan keatas

Haaa...korang yang membaca ni rasa-rasanya ada tak kesemua ciri-ciri yang Jiha mention? Kalau ada, korang kena baca content yang seterusnya. 

Jiha nak perkenalkan dekat korang Maobao Washing Machine Cleaner. Fuh! Selalu kita gunakan mesin basuh untuk mencuci baju, hari ni korang akan tahu macam mana nak membasuh mesin basuh. Haa pening..pening! Hahaha

Maobao Washing Machine Cleaner ni adalah alternatif yang korang boleh gunakan untuk membasuh mesin basuh korang. Bagi yang ada anak kecik, jangan risau, pembersih mesin basuh ni adalah anti-bakteria . Rupa bentuk Maobao Washing Machine Cleaner tu adalah seperti ini. 


Macam mana cara nak menggunakan Maobao ni? Mudah!

1. Korang pastikan mesin basuh korang tu tak ada baju. Jangan campur dengan baju korang pulak. nanti rosak pulak 
2. Isikan sikit air kedalam mesin basuh korang
3. Ambil sepeket pencuci yang warna biru tu, then korang masukkan kedalam mesin basuh (ya, masukkan semua). 
4. Kemudian masukkan pula serbuk yang ada dalam paket warna merah tu. Again, masukkan semua ok!
5. Then, korang biarkan mesin korang dalam keadaan nak membasuh tu. (means korang tekan butang start and mesin korang berpusing untuk 5-10 minit)
6. Then korang akan nampak kesan kotoran keluar dan timbul dipermukaan air tu.

Mudah je kan sebenarnya nak menggunakan Maobao ni? Gambar di bawah ni antara kotoran yang berjaya disingkirkan untuk korang lihat sendiri betapa kotornya mesin basuh korang. Ewwww. Tengok pun geli kan? Bayangkan kotoran yang sama berkisar setiap kali korang basuh baju korang?



So? Tunggu apa lagi? Lekas dapatkan Maobao korang hari ni! Mesin basuh pun perlukan kasih sayang dari korang. Selama ni dia tolong kotang basuh baju korang, hari ni korang tolong la 'bersihkan' mesin basuh korang pulak. Haaa baru lah adil kan??? 

Korang boleh tengok macam mana cara Jiha gunakan Maobao ni di link ini

Macam mana nak dapatkan Maobao ni? Mudah sangat. Korang boleh buat pembelian dari Happy Shopper  Contact je dorang terus untuk dapatkan Maobao korang hari ni dengan harga RM25 pada harga promosi. Or else harga biasa dia RM33.90 tau!! Nak jimat? Lekas dapatkan Maobao korang ok!!