Sofwanah Cosmetics, Setanding Jenama Antarabangsa?

Hai! Assalamualaikum!

Haaaa Excited rasanya nak menulis entry ni sebab ini adalah something yang Jiha memang sukaaaaa. 

Ok! Siapa sini suka makeup? Siapa sini suka makeup yang AWESOME pada harga kababoom??

Jiha tahu korang semua suka! Sebab Jiha pun sangat suka ok! Hari ni Jiha nak share dengan korang eyeshadow yang SANGAT PIGMENTED tapi harga yang SANGAT BERBALOI. Eyeshadow itu adalah..SOFWANAH COSMETICS!!

Ya. Yang mana suka makeup, mesti tahu kan siapa Sofwanah. Dia adalah make up artis yang famous juga. Sentuhan magical dia buat pengantin tampak berseri. Kalau korang nak tau siapa Sofwanah ni, boleh klik link ni untuk follow dan tengok hasil kerja dia di Instagram ok? Hari ni Jiha nak share dengan korang 2 palette Sofwanah Cosmetics yang AWESOME! I should say, kalau korang tak mampu nak beli Naked Heat, THIS IS YOUR SAVIOUR! Kenapa? OK! Jom follow story Jiha :*


Sebelum tu, korang mesti nak tau macam mana bentuk palette ni, kan? Macam ni lah rupa bentuk Sofwanah Cosmetics. Kecik je. Mudah dibawa kemana mana. Especially untuk korang yang lepas solat nak touch up balik make up, palette ni sangat di sarankan!


Jiha paling excited bila bukak parcel, both palette didatangkan dalam bubble wrap yang warna copper tu. SANGAT SELAMAT DAN CANTIK! Lepas tu ada cute card yang warna pink tu tau! siap bagi hashtag dan official IG in case korang nak tag dorang ke kan. Haaa gitewww. 


Isi dalam palette Sofwanah Cosmetica pulak macam ni. Tengok la girlllsssss warna dia. Memang sesuai sangat untuk kegunaan harian atau untuk pergi event. OMG! Jiha masa mula-mula buka palette ni, rasa nak menangis sebab cantik sangat. Team Sofwanah Cosmetics sangat bijak memilih kombinasi warna dalam kedua-dua palette! Dan both palette didatangkan dengan berus yang boleh korang gunakkan untuk aplikasi eyeshadow! 

Korang mesti nak tau apa nama setiap palette ni kan? Ok, Palette pertama adalah Demure. 


Ini adalah Demure. Warna dia lebih kepada earth color. Memang cantik girls!! Eh sebelum tu..Demure tu apa eh? Demure bermaksud reserved, modest & shy. Haaaa sesuai sangat untuk wanita masa kini yang memang minimalist tapi BOLD! Aturan warna dia, hm, Jiha memang pakai ni almost setiap hari untuk ke office. Warna shimmer dia memang PIGMENTED! Kalau tak percaya, korang boleh tengok video Jiha aplikasikan palette ni di sini

So, done with Demure palette. Now kita beralih kepada Allure palette pulak. Apa yang lain dengan Allure ni? 


As you guys boleh tengok. Warna dia memang lain dari palette Demure tapi masih consider as warm tone. Warna dalam Allure palette ni, Jiha boleh klasifikasikan sebagai ceria dan terang berbanding Demure. Kalau korang rasa semalam dah pakai warna earth, hari ni nak pakai warna yang cerah, go for Allure palette. Allure Palette ni dilengkapi dengan transition colour tau. So korang jangan risau. Pigmented atau tak? Haaa cuba usha dekat video ni. Confirm leleh girls!!

In terms of packaging, both adalah plastics tapi! perkataan timeless atas palette tu dia timbulkan. So nampak mahal lah. And cermin dalam palette pun cukup untuk korang gunakan bila nak aplikasikan eyeshadow. Tak terlalu besar atau tak terlalu kecil. Just nice. 

Kalau korang tanya Jiha personally, palette mana yang paling Jiha suka, Jiha akan jawab Demure. Sebab Jiha sukaaa sangat mata Jiha warna coklat. Hahaha. So Demure is my favorite. Tapi dua dua pun best!! Jangan cakap Jiha pilih demure sebab tak suka Allure ok? Both pun sangat ok tapi Jiha paling selalu pakai Demure :P

Mesti korang tertanya tanya macam manaaa nak dapatkan Demura & Allure palette ni. kan? 


Untuk korang yang berminat nak dapatkan Allure & Demure palette, korang boleh serbu  DM mereka


Dengar cerita Sofwanah Cosmetics tengah adakan SALE! Haaaa Korang mesti teruja kan nak tau apa yang SALE? Of course Jiha akan share dengan korang. Mana boleh kedekut!!!


Kalau korang tak nak tunggu lama untuk team Sofwanah reply DM korang, Simply terjah their website iaitu www.sofwanahcosmetics.com . MUDAH! PSTT!! Combo hanya RM180 sementara tengah SALE! Korang lekas serbu ok! 

Ok lah, Jiha nak pergi main make up make up kejap dengan Sofwanah Cosmetics Palette.