Horien Eye Secret, Pelbagaikan ‘Look’ Anda.

Assalamualaikum semua! 

Alhamdulillah, sekali lagi Jiha di beri peluang untuk mencuba sendiri salah 1 jenama contact lense yang agak popular dikalangan peminat kanta lekap. So hari ni Jiha nak kongsikan dengan korang pengalaman Jiha menggunakannya. Hopefully, pengalaman Jiha ni membantu gegadis semua dalam membuat pilihan kanta lekap. 



Seperti yang korang semua nampak, Jiha ada 3 warna berbeza dalam setiap kanta lekap tu. Each of them ada power tau! So boleh la melaram dengan 3 warna berbeza tau! So boleh la tukar tukar look setiap bulan. So, kita mulakan dengan texture dia dulu ok? Jiha memang mengutamakan kualiti. Banyak sangat jenama kanta lekap yang Jiha dah pernah cuba buat jiha tak tahan lama. Sebab dia terasa tebal. But for this brand, Jiha boleh pakai sampai malam tanpa rasa kering. Sangat selesa. Soon as korang bukak the packaging pun korang boleh tau dia sangat selesa sebab nipis. So takpe la rasa macam ada benda melekat dekat dalam mata korang kan? 

Di sebalik keselesaan tu, kanta lekap Horien Eye Secret ni diperbuat daripda bahan-bahan yang salamat digunakan.  Antaranya adalah: 

Material: Polymacon
Water Content: 38%
DIA: 14.2mm
BC: 8.7mm
SPH: 0.00, -1.00~-6.00 (0.25 steps), -6.00~-8.00 (0.50 steps)
38% Water Content
Sodium Hyaluronate & Trehalose
BMW 3D Wrap Technology
UV Protection Function
Artificial Intellectual
Bigger Tinted Area
7-9mm Wide Optic Zone



Selain daripada sangat nipis & selesa, dia buat mata korang nampak galak. See gambar dekat atas tu, nampak besar kan? So nampak menonjol la mata korang. Nampak macam doll gitu. Tapi jangan risau. Takde la melampau sangat. Masih pada tahap yang memuaskan. 



Ni adalah gambar Jiha menggayakan Horien Eye Secret warna Grey. Cantik kan? Ada yang dm Jiha tanya, pakai brand apa, warna apa. Ha. Ni Jiha dah jawab dah soalan korang. Ahh! Tak boleh move on! Cantik betul especially lepas dah make up. Betul rasa mata tu menonjol 😍



In terms of packaging pula, Jiha rasa, Horien Eye Secret ni comel la. Sebab dia menggunakan warna-warna yang ceria. Memang mudah nak tarik perhatian orang. So bila nampak je kotak dia, rasa fresh! Jiha memang sangat suka. 



Korang mesti tertanya tanya, selamat ke? Brand di diiktiraf ke tak? 



Jangan risau kawan kawan. Brand Horien ni sememangnya diiktiraf & selamat untuk korang gunakan. Horien Eye Secret ni dikilangkan di Taiwan oleh Yun Sheng Optical Co.Ltd dan mendapat pengiktirafan ISO 9001:2008 oleh Japan FMA, European CE, Taiwan GMP dan beberapa agensi lain yang bertauliah. FUH! Memang selamat la kan? 

So, korang tunggu apa lagi? Lekas dapatkan Horien Eye Secret. Korang boleh lawati website dorang iaitu www.eyesecret.com.my or korang juga boleh ke Facebook mereka tau! Search je Horien Eye Secret . 💋